Kroppsterapi & Vägledning

Att vara i obalans

För att stå eller sitta upprätt krävs egentligen inte så mycket mer än muskeltonus, att vara hemma i sin kropp och tron på Newtons gravitationslag. En slags stage-diving med Moder jord. Ett kraftutbyte mellan nedåt och uppgående kraft, i perfekt balans. Ändå förhåller sig de flesta av oss omedvetet som om vi inte riktigt litar på underlaget och hjälper därför till att hålla upp. Rätt tröttsamt i längden, när det finns så mycket annat roligt vi kunde hitta på. Vi blir den som bär runt på en massa saker på cirkusen, istället för att vara cirkusens stjärna, balanskonstnären i manegens mitt.

Att komma i balans

Min uppgift är att hjälpa dig att hitta tillbaka till din egen mittpunkt, släppa hållandet och låta både kroppsliga och själsliga symtom få möjlighet att läka. Att återigen kunna luta dig in i din kontur och bindväv, öppna upp för flöde och cirkulation och på nytt bli tillgänglig i ditt eget liv med allt vad det kan innebära.
Detta enkla fenomen, är förutsättningen för inte bara läkning utan för all form av kreativ verksamhet och uttryck.

Balanskonstnären

Jag är utbildad Fysioterapeut, Teaterpedagog med musikteaterinriktning samt dansare med mångårig erfarenhet av att hjälpa människor att hitta tillbaka till kontakten med sig själva och sin kropp – deras eget ”magiska flow”….
Inom oss alla finns förutsättningen för de mest fantastiska cirkuskonster

”Ibland får jag lust att krumbukta mig, som ett föl ute i hagen.
Spränga gränser för vad min kropp klarar av och likt en cirkusartist göra det till synes omöjliga, med lätthet och glans.
Det blir kanske inte mycket mer än en stor gäspning, men energin är densamma.
Att härbärgera den sortens kraft i en gammal och oförmögen kropp är en utmaning, men jag är ändå bärare av samma källa.
Alltså är vi kollegor, cirkusartisten och jag.
Hon flyger högt över manegen, och jag sträcker på mig i soffan med världens största gäsp…”